Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2008

Primarul de Chişinău l-a primit pe reprezentantul special al Uniunii Europene în Republica Moldova

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Kalman Mizsei, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. În cursul întrevederii au fost discutate ultimele evoluţii social-politice din ţară în general şi din capitală în special.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Departament Relaţii cu Publicul al Primăriei, Dorin Chirtoacă l-a informat pe reprezentantul UE în R. Moldova despre situaţia politică şi administrativă din Primărie şi Consiliul municipal Chişinău. Primarul general a făcut o trecere în revistă a rezultatelor activităţii administraţiei publice municipale după alegerile locale din vara anului 2007.

Dorin Chirtoacă a ţinut să accentueze importanţa accederii autorităţilor locale direct la sursele de finanţare acordate de structurile europene. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, aceasta ar contribui la creşterea autonomiei locale şi ar da posibilităţi egale tuturor administraţiilor publice locale de a obţine finanţări pentru implementarea diferitor proiecte de dezvoltare a comunităţilor.

La rândul său, Kalman Mizsei a luat act de informaţia prezentată de primarul general, menţionând că în urma întrevederii avute cu edilul Chişinăului îşi va crea o viziune mai clară asupra situaţiei social-politice din R. Moldova. De asemenea, reprezentantul UE în ţara noastră şi-a exprimat convingerea că oraşul Chişinău va intensifica colaborarea cu urbele din ţările membre ale Uniunii Europene.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus