Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.07.2008

Preşedintele Voronin a discutat cu reprezentanţii SUA relaţiile Republicii Moldova cu România şi perspectiva reluării procesului de negocieri în formatul „5+2”

Preşedintele Voronin a discutat cu reprezentanţii SUA relaţiile Republicii Moldova cu România şi perspectiva reluării procesului de negocieri în formatul „5+2”

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a primit luni pe David Merkel, Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi euro-asiatice şi Rudolf Perina, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA.

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei, discuţiile au vizat în special problematica reglementării transnistrene şi perspectiva reluării procesului de negocieri în formatul „5+2”. În context, preşedintele a reiterat necesitatea identificării soluţiei pentru conflictul transnistrean în cadrul tratativelor în formatul „5+2”.

În cursul întrevederii au fost de asemenea abordate chestiuni din agenda relaţiilor bilaterale, efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor de ultimă oră în dialogul purtat de autorităţile moldoveneşti cu UE, precum şi în relaţiile Republicii Moldova cu România.

Cei doi oficiali americani au avut luni intrevederi si cu premierul Zinaida Greceanii.  Părţile au discutat despre evoluţia relaţiilor bilaterale şi susţinerea Guvernului Statelor Unite în dezvoltarea economică a Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul Programului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului. Au mai fost abordate tematica transnistreană şi acţiunile întreprinse de Guvernul moldovean pentru combaterea traficului de fiinţe umane.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus