Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.07.2008

Germania susţine reformele structurale ale economiei naţionale în Moldova

Ministrul Finanţelor, Mariana Durleşteanu a avut vineri, 18 iulie, o întrevedere cu reprezentanţii Republicii Germane, conduşi de Bặrbel Kofler, deputat în Bundestag.

Potrivit MF, obiectivul discuţiilor l-a constituit cooperarea bilaterală, implementarea de succes şi imediat a reformelor economice, particularităţile sistemului bugetar şi fiscal, precum şi fortificarea climatului investiţional, în special, în sistemul rural al Republicii Moldova.

Mariana Durleşteanu a accentuat faptul că, priorităţile actuale ale autorităţilor moldovene, constituie depăşirea obstacolelor interne,  în vederea accelerării implementării reformelor, dezvoltării economice, în condiţiile creşterii inflaţiei şi preţurilor la produsele alimentare.

Un accent deosebit îl constituie investiţiile capitale în sectorul rural, stoparea procesului de imigrare a populaţie şi condiţionarea întoarcerii în ţară. În acest contest, atenţia autorităţilor sunt tinerii, angajarea lor în câmpul de lucru, în special în sistemul public, asigurând un bun salariu şi un nivel de trai satisfăcător.

Bặrbel Kofler a apreciat realizarea în practică a unor proiecte investiţionale în ţara noastră, menţionând intenţia de a susţine procesele începute, adăugând că, un grup de experţi germani participă la crearea de noi reţele de distribuţie a apei potabile.

În condiţiile unor reforme economice majore, asigurarea unui mediu fiscal favorabil investiţiilor străine, oficialii au reiterat disponibilitatea de colaborare, în vederea intensificării relaţiilor de cooperare economică dintre Moldova şi Germania.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus