Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-07-18/5786-5786.html
Data: Jul 18, 2008 (21:24)

Ministrul italian de Interne, tot mai sigur de necesitatea expulzărilor

Accidentul rutier provocat la Roma de un cetăţean moldovean l-au determinat pe ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, să considere din ce în ce mai importantă adoptarea unor norme mai eficiente în vederea expulzărilor.

"Problema expulzărilor există iar noi prevedem în decret (pachetul pentru siguranţă, n.red.) norme mai eficiente pentru a ajunge la expulzări", a declarat ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, pentru postul Radio 24, după cazul cetăţeanului moldovean, vizat de un ordin de expulzare, care a provocat un grav accident rutier la Roma, soldat cu moartea unui tânăr.

"Îmi pare rău că un delincvent de o altă naţionalitate, precum acesta care a provocat accidentul, afirmă că este român, pentru a-şi ascunde responsabilităţile", a declarat Roberto Maroni.

"Este un lucru foarte grav, nu cunoaştem încă detaliile dar faptul că o persoană expulzată încă mai circula prin Roma nu este deloc bine", a declarat la rândul său primarul Romei, Gianni Alemanno.

"Vreau să ştiu clar de ce o persoană care avea un ordin de expulzare încă mai circula prin oraş", a adăugat Alemanni.

Anterior, La Repubblica, în ediţia electronică de vineri, relatase că un cetăţean moldovean care fugea de poliţie la bordul unei autoutilitare furate a provocat un grav accident rutier în centrul Romei, soldat cu moartea unui tânăr de 22 de ani şi rănirea gravă a altor două persoane.

Sursa: EVZ