Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.07.2008

Un seminar de instruire în domeniul electoral se desfăşoară la Chişinău

Comisia Electorală Centrală şi Asociaţia Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT organizează în perioada 14-18 iulie 2008 la Chişinău un seminar în domeniul electoral care are drept obiectiv pregătirea potenţialilor funcţionari implicaţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 2009.

Evenimentul este realizat cu suportul financiar al Guvernului Ungariei şi se înscrie în şirul acţiunilor prevăzute de Strategia de instruire a funcţionarilor electorali şi educaţie civică a alegătorilor pentru anii 2008-2013, reprezintînd o etapă premergătoare lansării Centrului de instruire continuă pe lîngă Comisia Electorală Centrală. Participanţii la seminar vor dobîndi în final calitatea de formatori.

Strategia de instruire a funcţionarilor electorali şi educaţie civică a alegătorilor pentru anii 2008-2013 adoptată de Comisia Electorală Centrală în data de 8 iulie curent prevede crearea unui Centru de Instruire Continuă în cadrul căruia se va realiza formarea funcţionarilor electorali.

Seminarul se adresează reprezentanţilor administraţiei publice locale, a partidelor politice reprezentate în Parlament şi funcţionarilor din cadrul aparatului de lucru al Comisiei Electorale Centrale. Pe parcursul unei săptămîni vor fi puse în discuţie subiecte precum managementul alegerilor; desfăşurarea zilei alegerilor; prevederi legale în domeniul electoral, soluţionarea contestaţiilor şi litigiilor electorale; cooperarea cu societatea civilă şi cu mass-media în campania electorală; organizaţii internaţionale prezente la alegeri; publicitatea în procesul electoral; organizarea campaniilor de relaţii publice şi de educaţie civică; întocmirea documentaţiei electorale. Subiectele vor fi detaliate şi discutate cu aplicaţie pe cazuri practice în cadrul grupurilor de lucru.

Prelegerile sunt ţinute de către experţi internaţionali şi naţionali. Printre aceştia se numără secretarul general al ACEEEO, Zoltan Toth, preşedintele Comisiei Electorale Centrale din Letonia, ex-preşedintele ACEEEO,  Arnis Cimdars, secretarul general al Autorităţii Electorale Permanente din România, Csaba-Tiberiu Kovacs. Directorul executiv al ADEPT, Igor Boţan.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus