Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.07.2008

Lazăr Comănescu: Există interes la Chişinău pentru o implicare a companiilor româneşti în privatizarea din R Moldova

Autorităţile de la Chişinău au un 'interes real' de a vedea o cât mai mare implicare a companiilor româneşti în procesul de privatizare din Republica Moldova, declară ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu acordat ROMPRES, şi în care s-a referit la rezultatele vizitei pe care a întreprins-o recent în ţara vecină. Întrebat de ce volumul investiţiilor româneşti în Republica Moldova se menţine încă la un nivel sub potenţialul real, şeful diplomaţiei a subliniat că 'nu se pune problema vreunei temeri a investitorilor români'.

 

'Cred, dimpotrivă, că există perspective reale pentru o mult mai puternică prezenţă a acestora pe piaţa Republicii Moldova. Am reţinut, de exemplu, din partea interlocutorilor de la Chişinău, că există un interes real de a vedea o cât mai mare implicare a companiilor româneşti în procesul de privatizare din Republica Moldova.

 

Exemplul unor companii multinaţionale prezente în România care au investit peste Prut, cum ar fi Alcatel - Lucent, Lafarge, Orange, Coca-Cola HBC, BRD - Groupe Société Générale, este demn de urmat şi de companiile româneşti şi ele trebuie stimulate în acest sens', a menţionat ministrul Comănescu.

 

Sursa: Adevarul

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus