Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.07.2008

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei efectuează o vizită oficială în Moldova la 10 şi 11 iulie

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei efectuează o vizită oficială în Moldova la 10 şi 11 iulie

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în zilele de 10-11 iulie 2008, Radoslaw Sikorski, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia omologului Andrei Stratan.

Şeful diplomaţiei de la Varşovia va fi primit de către conducerea de vârf a ţării şi va avea convorbiri la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Obiectivele principale ale discuţiilor vor viza examinarea relaţiilor bilaterale moldo-poloneze şi perspectivele de dezvoltare a acestora, actualele prerogative europene şi colaborarea între state în cadrul UE, precum şi alte subiecte de interes comun.

De asemenea, vor fi abordate teme conexe cu aranjamente de cooperare regională şi asistenţă pentru dezvoltare.

 

Precum a comunicat Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, şeful diplomaţiei poloneze se va întâlni cu diaspora poloneză din Moldova şi cu liderii partidelor de opoziţie. În cadrul vizitei se preconizează prezentarea iniţiativei Poloniei şi Suediei „Parteneriatul Estic”. Scopul vizitei este impulsionarea relaţiilor bilaterale şi în cadrul UE. Vizita are loc la invitaţia ministrului moldovean de externe şi este prima vizită în Moldova a unui ministru polonez de externe în ultimii 16 ani.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în primele cinci luni ale anului curent, Polonia s-a plasat pe locul 7 printre ţările partenere ale Moldovei la export şi pe locul 10 – la import. În ianuarie-mai 2008 exportul de mărfuri moldoveneşti în Polonia s-a majorat cu 21,4% faţă de perioada similară a anului 2007 - până la 19,3 mil. dolari SUA, iar importul a crescut cu 49,5%, constituind 43,5 mil. USD.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus