Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.07.2008

Patru companii vor participa la concursul de selectare a consultantului financiar pentru privatizarea „Băncii de Economii”

Precum a comunicat Ministerul Economiei şi Comerţului, aceste companii sunt: Compania BNP Paribas Corporate & Investment Banking, (Franţa), Compania “GALT& Traggart” (Georgia), “HSBC Bank” SRL (Marea Britanie) şi al patrulea participant reprezintă un consorţiu a trei companii - Agenţia Estimator–VM (Republica Moldova), Agentia IAAG Consultoria (Spania) şi Agenţia MEINL Advisories (Austria).

După cum a fost anunţat anterior, la 28 martie 2008, în ziarul „Financial Times” a fost publicat anunţul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a consultantului financiar pentru a expune la privatizare a cotei statului în „Banca de Economii” SA.

Termenul limită de depunere a ofertelor de participare la concurs a fost 30 iunie 2008. Până la data menţionată au fost depuse 4 oferte de participare la concurs.

Deschiderea ofertelor depuse la concursul de selectare a consultantului financiar a avut  loc vineri, 4 iulie în incita Ministerului Economiei şi Comerţului, în prezenţa Grupului de lucru instituit de Guvernul Republicii Moldova. Membrii Grupului de lucru sunt reprezentanţii Ministerului Economiei şi Comerţului, Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei, Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Agenţiei Proprietăţii Publice.

La moment, ofertele tehnice se examinează de către Grupul de lucru în vederea desemnării câştigătorului concursului de selectare a consultantului financiar şi semnării contractului în termen de până la 30 septembrie 2008. 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus