Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.07.2008

EVZ: Cel mai mare transport de transfugi, descoperit la Arad

Poliţiştii de frontiera de la Vărşand, judeţul Arad, au descoperit în această dimineaţă, ascunşi în două TIR-uri, 12 cetăţeni din Republica Moldova şi 22 cetăţeni din Turcia, care aveau de gând să ajungă ilegal în Italia, şi Germania.

“În această dimineaţă, în jurul orei 05.30, la ieşirea din ţară s-a prezentat un român, Ştefan P., în vârstă de 34 ani, aflat la volanul unui TIR încărcat, conform documentelor, cu mobilier de grădină. Marfa urma să ajungă în Italia. Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse printre mobilier, 12 persoane care încercau să iasă ilegal din România. Din verificări, a rezultat ca sunt cetăţeni din Republica Moldova, opt femei şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 ani”, spune purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră Arad, comisar Ion Mareş.

Moldovenii le-au spus poliţiştilor că au recurs la această metodă deoarece nu au viză pentru Spaţiul Schengen şi aveau de gând să ajungă în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă. Câteva minute mai târziu, tot la Vărşand, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni legate de sistemul de închidere a uşilor de la un alt TIR ce se pregătea să iasă din ţară. Potrivi documentelor, camionul transporta pepeni din Turcia pentru Germania.

Poliţiştii de frontieră au trecut la control amănunţit şi au descoperit 22 de turci ascunşi printre paleţii din automarfar.  Toate cele 34 de persoane sunt cercetate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările “în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupurilor”, spune purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră Arad, comisar Ion Mareş. Acesta este cel mai mare număr de transfugi prinşi la frontiera din Arad, în acest an.

Sursa: Evenimentul zilei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus