Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2008

În Germania, vor fi organizate mai multe acţiuni de promovare a imaginii Republicii Moldova

Potrivit MAEIE, în perioada 5-14 iulie curent, Societatea moldovenilor din Germania organizează sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova mai multe manifestări culturale în diferite oraşe din Republica Federală Germania sub genericul „Republica Moldova prezintă. Schimb muzical şi cultural moldo-german”.

La aceste evenimente vor participa taraful de muzică populară de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” (conducător artistic Valeriu Luţă), precum şi grupuri artistice de copii şi tineri din Berlin. Reuniunile respective vor cuprinde şi prezentări tematice despre Republica Moldova şi activitatea Societăţii Moldovenilor din Germania, oaspeţii având posibilitatea să probeze vinurile şi bucatele moldoveneşti. Prima acţiune de acest fel va avea loc la 5 iulie curent în Castelul Meyenburg, landul Brandenburg.

Punctul culminant al proiectului va fi acţiunea de binefacere din 12 iulie sub genericul „O inimă pentru copii din Republica Moldova”, care se va desfăşura în Grădina Ambasadei Republicii Moldova la Berlin. Scopul acţiunii este de a colecta donaţii băneşti pentru susţinerea Casei de copii orfani cu disabilităţi din satul Vîsoca, raionul Soroca. În cadrul evenimentului, pe lângă programul artistic susţinut de taraful Liceului „Ciprian Porumbescu”, ansamblul de acordeonişti şi grupul de dans de la şcoala muzicală „Joseph-Schmidt“ din Berlin-Adlershof, precum şi de grupul muzical de la şcolile „Albert-Gutzmann” şi „Humbolthain” din Berlin-Wedding, vor fi organizate o expoziţie a operelor artistului plastic Valeriu Kurtu, o expoziţie mixtă de fotografii şi desene executate de copii din Moldova, jocuri şi concursuri pentru copii etc. La eveniment au fost invitaţi membrii Societăţii Moldovenilor din Germania, ai Corpului diplomatic de la Berlin, reprezentanţii diasporei moldoveneşti, precum şi numeroşi simpatizanţi ai ţării noastre.

Proiectul este finanţat de Fundaţia „West-Östliche Begenungen“ şi Hotelul Pankow din Berlin şi de întreprinderile „Carmez“ SA şi SC „Trans-Alex-Tur” SRL din Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus