Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-07-01/5597-5597.html
Data: Jul 1, 2008 (21:19)

Sofia: depistarea unei reţele de traficanţi cu fiinţe umane - ramificaţii în Moldova

Poliţia din Bulgaria spune că a descoperit o reţea de traficanţi cu fiinţe umane pentru prostituţie în Grecia. A fost arestat un cetăţean grec bănuit că ar fi şeful reţelei, care trafica prin Bulgaria femei din Moldova, Ucraina şi Uzbekistan folosind acte bulgăreşti false, potrivit paginii electronice a postului de radio Europa Liberă.

Un studiul făcut de organizaţiile neguvernamentale bulgăreşti spune că traficul cu persoane aduce reţelelor criminale din această ţară venituri de aproape 3 miliarde de dolari pe an şi este cea mai profitabilă activitate criminală din Bulgaria.

Într-un comunicat de presă difuzat după şedinţa de ieri a Consiliul Suprem de Securitate  se spune că Vladimir Voronin a acuzat oficiali ai Ministerului de Interne că au permis şi chiar au sprijinit traficul cu persoane, iar unii poliţişti ai Centrului pentru Combaterea Traficului cu Persoane au făcut servicii traficanţilor contra unor recompense băneşti, muşamalizând sau clasând dosare penale.

Statele Unite au criticat luna aceasta Moldova pentru acte de corupţie care au împiedicat tragerea la răspundere a oficialilor implicaţi în traficul cu fiinţe umane