Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.06.2008

Republica Moldova, cel mai instabil stat din Europa

Potrivit unui studiu realizat de organizaţia "The Fund for Peace" şi revista americană de politică externă "Foreign Policy", Republica Moldova este ţara europeană cu cel mai crescut risc de faliment social, economic şi politic.

Republica Moldova a acumulat 85,7 puncte având cele mai mari probleme la capitolele drepturile omului, criminalitate şi legitimitatea statului şi este amplasată, în ce priveşte gradul de risc, alături de state precum Iran, Cambodgia, Bhutan şi Papua Noua Guineee.

România ocupă locul 128 în acest top, cu 59,9 puncte, fiind a doua ţară din UE după Cipru cu cel mai mare risc de instabilitate.

Cele mai instabile state din lume sunt Somalia, Sudan, Zimbabwe, Chad şi Irak, iar cele mai stabile - Norvegia, Finlanda, Suedia, Irlanda şi Elveţia.

Republica Moldova a devenit cel mai instabil stat din Europa, potrivit studiului, începând cu 2007, când a ocupat poziţia a 48-a din lume. Conform aceluiaşi studiu din 2006, Republica Moldova ocupa poziţia a treia din Europa, fiind devansată de Federaţia Rusă şi Belarus.Sursa: Evenimentul Zilei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus