Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.06.2008

Voronin l-a chemat pe Muşuc la Preşedinţie

La doar două săptămâni de când Eduard Muşuc a fost ales preşedintele Consiliului Municipal Chişinău cu voturile reprezentanţilor Partidului Comunilştilor, PPCD şi Partidului Umanist, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Voronin. Serviciul de presă al Preşedinţiei notează că în cursul întîlnirii au fost examinate chestiuni de actualitate ce ţin de funcţionarea gospodăriei comunale, probleme primordiale din activitatea capitalei, pentru soluţionarea cărora se impun acţiuni conjugate ale autorităţilor centrale şi Consiliului Municipal.

De asemenea, au fost puse în discuţie direcţiile prioritare de activitate a Consiliului Municipal Chişinău în perspectivă imediat următoare. Întrebat de BBC despre întâlnirea sa cu preşedintele Voronin, domnul Muşuc a spus că una dintre temele abordate a fost activitatea publică locală în capitală.

"S-a abordat inclusiv problema restabilirii relaţiilor cu administraţia publică centrală în vederea rezolvării problemelor chişinăuienilor. Sigur că s-a vorbit despre partea economică şi partea socială.”

El a adăugat că discuţia a fost mai degrabă generală şi nu a fost abordat nici un proiect concret. Eduard Muşuc susţine că în acest moment continuă să poarte discuţii cu preşedinţii fracţiunilor politice pentru a obţine sprijinul acestora.

El s-a declarat încrezător că în următoarele luni, situaţia din consiliu se va stabiliza.

Însă Mihai Ghimpu, preşedintele demis, vede în întâlnirea dintre Eduard Muşuc şi Vladimir Voronin încă o încercare a partidului de guvernământ de a compromite administraţia necomunistă a capitalei.

"De ce nu a fost invitat primarul să fie felicitat de către preşedinte, sau eu, când am fost ales în calitate de preşedinte al Consiliului Municipal?" a spus Ghimpu pentru BBC.

Mihai Ghimpu susţine în continuare că alegerea lui Eduard Muşuc în funcţia de preşedinte al CMC este ilegală şi că trebuie aşteptate hotărârile instanţelor în această problemă, ca şi în privinţa propriei sale demiteri.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus