Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2008

Moldova şi Rusia vor găsi o soluţie a conflictului transnistrean

Moldova şi Rusia vor găsi o soluţie a conflictului transnistrean

„Suntem capabili să  soluţionăm complicata problemă transnistreană în viitor, cu condiţia unei bunei voinţe din partea ambelor părţi”, a declarat vineri, premierul FR Vladimir Putin la finele negocierilor cu omologul său moldovean Zinaida Greceanîi.  

Potrivit agenţiei Itar-tass, Putin a menţionat că această problemă complicată, ar putea fi soluţionată doar cu buna voinţă a părţii transnistrene şi celei moldovene, prin intermediarea participanţilor la acest proces. Premierul rus a precizat că Vladimir Voronin i-a transmis propunerile de reglementare a conflictului transnistrean.

„Cunosc foarte bine poziţia lui, vom lucra mai departe, pentru a găsi o soluţie acceptabilă pentru toţi cei implicaţi în procesul de soluţionare”, a menţionat Putin.

Potrivit serviciului de presă al guvernului moldovean, în cadrul întrevederii, şeful executivului rus a salutat majorarea livrărilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa Rusiei, precum şi a producţiei pomi-legumicole şi celei de origine animală, apreciind raportul de calitate-preţ a producţiei moldoveneşti. În acest context, Vladimir Putin a anunţat că, în viitorul apropiat, un grup de experţi din Federaţia Rusă urmează să inspecteze încă un şir de întreprinderi vinicole din Moldova în vederea autorizării importurilor pe piaţa rusă.La rândul său, premierul moldovean a apreciat evoluţia ascendentă a cooperării comercial-economice bilaterale, înregistrate pe parcursul ultimului an, fapt confirmat şi de frecvenţa întrunirii comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse. Totodată, a fost menţionat că posibilităţile reale de colaborare nu sunt valorificate la justa valoare. În acest context, Zinaida Greceanîi a afirmat că Guvernul Moldovei depune eforturi de a crea un climat de afaceri atractiv, invitând companiile ruseşti să-şi sporească prezenţa investiţională pe piaţa moldovenească.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus