Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.06.2008

Igor Smirnov se va întâlni cu Dmitri Medvedev până finele anului curent

Igor Smirnov se va întâlni cu Dmitri Medvedev până finele anului curent

Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, despre aceasta a declarat miercuri, la Tiraspol, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse Iuri Zubakov în cadrul întrevederii avute cu Igor Smirnov.

Potrivit lui Zubakov, pregătirea întrevederii dintre Smirnov şi Medvedev a fost scopul principal al vizitei sale la Tiraspol. „Trebuie să pregătim în comun această întevedere astfel încât ea să fie productivă şi eficientă. Ea trebuie să dea un impuls în dezvoltarea viitoarelor noastre acţiuni pentru soluţionarea tuturor problemelor acumulate”, a declarat Zubakov.

El a adăugat că deocamdată nu a fost stabilită o dată concretă a întrevederii, iar agenda încă se coordonează. Singurul lucru care poate fi afrimat cu siguranţă este că această întrevedre va avea loc până la finele anului curent.  

Totodată, Smirnov şi Zubakov au examinat un spectru larg de probleme ce ţin de situaţia  social-economică din regiune, precum şi privind reglementarea conflictului transnistrean. „Am convenit, precum am făcut-o şi cu Ucraina anterior, că toate problemele economice vor fi examinate în formatul 5+2”, a spus Zubakov, menţionând că acest fapt va permite soluţionarea eficientă a problemelor privind activitatea căii ferate, a problemelor ecologice.      

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus