Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.06.2008

Premierul luxemburghez sustine puternic parteneriatul UE cu Estul

Premierul luxemburghez sustine puternic parteneriatul UE cu Estul

Premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, a declarat marti, la Varsovia, ca guvernul sau va sustine "cu fermitate" saptamana viitoare, la summitul european de la Bruxelles, planul Poloniei si Suediei cu privire la consolidarea relatiilor UE cu tarile din estul Europei.

"Guvernul meu va sustine cu fermitate planul polonez de deschidere a UE spre Est", a declarat Juncker, intr-o conferita de presa sustinuta alaturi de omologul sau polonez, Donald Tusk, relateaza AFP.

Varsovia si Stockholm au prezentat la sfarsitul lunii mai, la Bruxelles, initiativa cu privire la consolidarea relatiilor UE cu Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia si chiar cu Belarusul, daca aceasta tara se democratizeaza.

"Acest plan nu este orientat impotriva nimanui, el completeaza ambitia europeana", a declarat premierul. "Cei din Europa de Vest" care nu sunt interesati de relatiile cu tarile din estul Europei "comit o greseala majora", a declarat premierul luxemburghez.

Premierul polonez si-a exprimat speranta ca planul intocmit cu Suedia va fi adoptat la urmatorul Consiliu European, care se va desfasura in perioada 19-20 iunie.

"Vrem ca pozitiile foarte concrete, care sunt incluse in documentul nostru preliminar, sa devina o recomandare pentru Comisia Europeana", a declarat Donald Tusk.

Sursa: Ziare.com

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus