Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2008

Mediatorii şi observatorii în problema transnistreană au convenit să impulsioneze reluarea negocierilor în format 5+2

Mediatorii şi observatorii în problema transnistreană au convenit să impulsioneze reluarea negocierilor în format 5+2

Reprezentanţii Federaţiei Ruse, Ucrainei, OSCE, UE şi SUA s-au întâlnit marţi, 10 iunie la Helsinki pentru a discuta pe marginea problemei transnsitrene şi au convenit să impulsioneze reluarea negocierilor în format 5+2, potrivit unui comunicat al OSCE.

Întâlnirea de marţi a avut scopul de a examina modul  în care Chişinăul şi Tiraspolul pun în aplicare măsurile comune de sporire a încrederii între părţi în domeniile ecologiei, transportului şi al sănătăţii.

Părţile prezente au constatat progresul înregistrat în această cooperare, considerată o etapă importantă în viitorul dialog Chişinău - Tiraspol şi au cerut Republicii Moldova şi Transnistriei să continue implementarea măsurilor comune, pentru a facilita viaţa cetăţenilor lor.

Întrevederea a avut loc la iniţiativa trimisulului special al OSCE, Heikki Talvitie. Acesta a declarat că unul din scopurile întâlnirii de marţi a fost pregătirea unei viitoare întâlniri 5+2 (cu participarea Moldovei şi Transnistriei). El a calificat întâlnirea de marţi drept încurajatoare, deşi în acest moment nu s-a stabilit nici o dată clară a întrevederii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus