Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
05.06.2008

Tinerii din Republica Moldova pot aplica la Programul Bursa Parlamentară Internaţională

Tinerii din Republica Moldova pot aplica la Programul Bursa Parlamentară Internaţională, proiect unic oferit de Bundestagul german împreună cu trei universităţi din Berlin. Participarea tinerilor din Moldova în cadrul acestui program are loc sub egida Bundestagului german şi al Parlamentului Republicii Moldova.  

Bursa respectivă oferă tinerilor posibilitatea de a efectua o practică de trei luni şi jumătate în biroul unui deputat german, patru săptămâni la o fundaţie politică din Berlin şi de a absolvi un program academic complementar organizat de universităţile germane, participante la program.    

Tinerii din Republica Moldova, vorbitori de limbă germană şi interesaţi în procesul politic, precum şi de implicare în consolidarea reformelor democratice, sunt invitaţi să depună dosarele de participare la Ambasada Republicii Federale Germane din Chişinău. 

Programul durează în total 5 luni şi acoperă cheltuielile pentru: cazare, asigurarea de sănătate, pentru accidente şi de răspundere civilă, costul transportului la Berlin tur-retur.  

Cunoaşterea foarte bună a limbii germane este o condiţie de bază pentru participarea în cadrul acestui program. 

Bundestagul german în colaborare cu Universităţile din Berlin oferă în fiecare an unui număr de aproximativ 115 de tineri calificaţi din 25 de ţări o oportunitate unică pe plan mondial de a absolvi un stagiu de câteva luni pe lângă un membru al Bundestagului german şi de a face astfel cunoştinţă cu procesele de decizie ale politicii germane şi de a acumula experienţă practică în domeniul activităţii parlamentare.   Ţările participante la acest program sunt: Albania, Armenia, Azerbaigian, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cazahstan, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Georgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Republica Belarus, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ucraina şi Ungaria.

Detalii pot fi găsite pe www.bundestag.de/ips Acolo veţi găsi, de asemenea, şi o listă de verificare a dosarului de participare. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie curent.                 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus