Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-06-04/5233-5233.html
Data: Jun 4, 2008 (19:52)

Rompetrol Gas din România a cumpărat pachetul majoritar al companiei "MoldInterGaz din Moldova

Compania Rompetrol Gas, divizia de comerţ cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a Grupului Rompetrol, a achiziţionat recent pachetul majoritar de acţiuni al MoldInterGaz Moldova şi estimează că în următorii cinci ani va atinge o cotă de piaţă de circa 20%, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

“Prin această preluare, Rompetrol Gas intră pe o piaţă în plină ascensiune, aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platformă de extindere a distribuţiei de GPL în ţările în care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente (Georgia, Ucraina etc). Poziţia strategică, între Europa şi Asia, poate susţine de asemenea aprovizionarea continuă la preţuri competitive a acestor pieţe”, a declarat directorul general al Rompetrol Gas, Toma Veron.

MoldInterGaz este o companie specializată în importul şi distribuţia en gros şi en detail a gazului petrolier lichefiat în Republica Moldova. Printre activele sale se numără staţii de distribuţie retail de autogaz (situate preponderent în nordul Moldovei), puncte de vânzare butelii aragaz şi o staţie de îmbuteliere. La acestea se adaugă şi capacităţi de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) şi Tîrnova (pentru importurile din est).

“Rompetrol Gas urmăreşte dezvoltarea activităţii de GPL pe piaţa din Republica Moldova şi atingerea în următorii cinci ani a unei cote de piaţă de aproximativ 20%. MoldInterGaz avea la finele anului trecut o cotă de 5% pe segmentul de distribuţie şi de 10% pentru importul de GPL” adaugă Veron.

Divizia de comerţ cu GPL a Grupului estimează pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane dolari, în creştere faţă de 2007 când a înregistrat un nivel de 54 milioane dolari. Planurile companiei sunt susţinute atât de finalizarea unor investiţii totale de aproximativ 20 milioane dolari, deschiderea în  acest an a unor noi staţii de îmbuteliere a GPL-ului la Arad şi Bacău, cât şi de dezvoltarea segmentului de distribuţie pe cele trei direcţii principale: butelii, autogaz şi mic vrac.

 

Sursa: Newsin.ro