Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.05.2008

Şase moldoveni au vrut să ajungă în Italia ascunşi într-un tir

Cetăţenii din Republica Moldova sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră arădeni după ce au fost prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera ascunşi în compartimentul de marfă al unui automarfar. Cei şase au fost reţinuţi în nopatea de vineri spre sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu din judeţul Arad.

 

„În urma verificărilor, s- a stabilit că este vorba despre trei femei şi trei bărbaţi, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani. Din studiul paşapoartelor naţionale găsite asupra lor, a rezultat ca aceştia au intrat legal în ţară, în urmă cu două zile, prin P.T.F. Albiţa", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cetăţenii moldoveni au declarat că au recurs la această metodă, deoarece nu aveau viză pentru Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă. Ei s-au ales cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Şoferul automarfarului, Nicolae L., care transporta produse de izolaţie pentru o firmă din Austria este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus