Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.05.2008

Andrei Stratan va efectua, săptămâna viitoare, o vizită de lucru la Moscova

Andrei Stratan va efectua, săptămâna viitoare, o vizită de lucru la Moscova

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, Andrei Stratan, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, l-a primit vineri, 23 mai, pe Valerii Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, 

În cadrul întrevederii au fost examinate mai multe aspecte de actualitate ale relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, subliniindu-se caracterul ascendent al acestora. Cei doi oficiali au relevat, cu acest prilej, necesitatea identificării de noi oportunităţi pentru excluderea oricăror piedici care mai stau în calea intensificării colaborării economice dintre ambele ţări. O atenţie aparte a fost acordată căilor şi modalităţilor de extindere a cooperării moldo-ruse în domeniul umanitar.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii asupra situaţiei privind soluţionarea conflictului transnistrean. A fost abordată şi problematica cooperării în cadrul unor organisme internaţionale şi regionale.

În contextul chestiunilor discutate, a fost subliniată importanţa continuării dialogului existent între Ministerele Afacerilor Externe ale ambelor ţări. Vicepremierul Andrei Stratan a confirmat disponibilitatea de a da curs invitaţiei părţii ruse şi va efectua, săptămâna viitoare, o vizită de lucru la Moscova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus