Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-05-23/5088-5088.html
Data: May 23, 2008 (22:51)

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, va efectua în luna iulie curent o vizită oficială în Republica Moldova

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Louis Maria de Puig, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, va efectua în luna iulie curent o vizită oficială în Republica Moldova. O asemenea acţiune a fost convenită astăzi la Strasbourg în cadrul întrevederii oficialului european cu Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Oficialii au remarcat faptul că vizita înaltului oficial european la Chişinău va contribui la dinamizarea cooperării dintre Republica Moldova şi forul paneuropean.   

Interlocutorii au abordat o serie de aspecte ce se referă la cooperarea autorităţilor cu societatea civilă, fiind salutată Concepţia de Cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova şi societatea civilă iniţiată de către Legislativul moldovean la finele anului 2005.

În opinia înaltului oficial european, Legislativul de la Chişinău a reuşit să instituie mecanisme democratice de dialog cu reprezentanţii sectorului neguvernamental. Louis Maria de PUIG a  pledat în favoarea continuării colaborării dintre Parlament şi sectorul asociativ în vederea coparticipării cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor.