Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.05.2008

BBC: Administraţia SUA despre soluţionarea conflictului nistrean

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA David Kramer a reconfirmat vineri sprijinul administraţiei de la Washington pentru soluţionarea conflictului transnistrean în condiţiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Într-un interviul la televiziunea N24, preluat de agenţiile de presă, diplomatul american a apreciat drept „foarte pozitive şi semnificative" iniţiativele autorităţilor de la Chişinău, inclusiv ale preşedintelui Voronin, îndreptate spre reglementarea conflictului transnistrean.

Asistentul Secretarului de Stat al SUA a invitat autorităţile de la Tiraspol să fie la fel de „flexibile" precum cele de la Chişinău în purtarea negocierilor.

„Noi salutăm orice efort pentru soluţionarea conflictului - şi în cadrul formatului de negocieri 5+2, şi în cel al iniţiativele (Chişinăului) de consolidare a încrederii şi de reluare a procesului de negocieri pentru soluţionarea problemei existente", a declarat David Kramer într-un interviu la postul de televiziune N4 din Chişinău, citat de agenţiile de presă.

„Este foarte important să fie continuate discuţiile până la rezultatul final. SUA a sprijinit şi vor sprijini în continuare eforturile îndreptate spre acest final - reunificarea regiunii transnistrene cu Republica Moldova", - a mai spus David Kramer.

Sursa: BBC

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus