Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-05-19/5031-5031.html
Data: May 19, 2008 (22:50)

Moldova va prelua mandatul de preşedinte al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est la 21 mai

R.Moldova va prelua mandatul de preşedinte al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) la 21 mai, 2008. Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va participa, la 20 mai, la reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), desfăşurată la Pomorie (Bulgaria), sub auspiciul Preşedinţiei bulgare la SEECP.

Potrivit Serviciul de presa al MAEIE, în contextul evoluţiilor procesului de cooperare regională în Europa de Sud-Est, precum şi al noilor realităţi şi procese în regiune, exprimate în continuarea activităţilor Pactului de Stabilitate prin lansarea Consiliului Regional pentru Cooperare (CRC), cu sediul la Sarajevo, agenda reuniunii Ministeriale a SEECP urmează să abordeze subiecte vizînd revizuirea situaţiei politico-economice în regiune, progresul statelor Europei de Sud-Est în procesul integrării europene.

Totodată, Miniştrii Afacerilor Externe ai SEECP urmează să aprobe un şir de documente relevante activităţii în procesul cooperării regionale, precum: Raportul activităţilor Preşedinţiei bulgare la SEECP, Programul Strategic de Lucru al CRC, precum şi Declaraţia comună de la Pomorie.

În cadrul reuniunii, Andrei Stratan va informa despre priorităţile şi programul Preşedinţiei Republicii Moldova la SEECP pentru perioada 2008-2009.