Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-05-14/4961-4961.html
Data: May 14, 2008 (21:10)

Voronin face planuri de sărbătorire a 650 de ani de la întemeierea "Statului Moldovenesc"

Potrivit Serviciul de presa al sefului statului, Vladimir Voronin, a prezidat şedinţa Comisiei de Stat pentru desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc.

În cadrul şedinţei a fost efectuat un schimb de opinii  pe marginea proiectului Planului de acţiuni privind organizarea sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Membri comisiei au apreciat în termeni pozitivi proiectul Planului de acţiuni, formulînd totodată unele propuneri întru completarea şi perfecţionarea documentului în cauză. Proiectul Planului de acţiuni a fost în principiu acceptat, urmînd ca Guvernul să-l definitiveze şi să-l aprobe în vederea punerii acestuia în aplicare.

Proiectul Planului de acţiuni include un complex de măsuri cu caracter ştiinţific, informaţional-educativ, manifestări cultural-artistice, de promovare a valorilor patrimoniului istorico-cultural, care se referă la diverse domenii de activitate, atît din prisma evoluţiei istorice, cît şi a perspectivei de dezvoltare a statului moldovenesc. 

Acţiunile ce se vor axa pe istoria şi contemporaneitatea statului moldovenesc vor fi organizate atît în ţară, cît şi peste hotarele ei.