Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-05-14/4958-4958.html
Data: May 14, 2008 (20:47)

Primarul general Dorin Chirtoacă participă la prima reuniune a primarilor ALDE din UE

În perioada 14 – 15 mai curent, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se află la Bruxelles, unde participă la prima conferinţă a primarilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Uniunea Europeană.

Conferinţa se desfăşoară în incinta Parlamentului European şi are genericul „Ce poate face Uniunea Europeană pentru oraşe”. Primarul de Chişinău a fost invitat la această reuniune de către liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, Graham Watson şi preşedintele Grupului ALDE în Comitetul Regiunilor, Flo Clucas, tot el şi membru executiv pe problemele dezvoltării economice şi UE în Consiliul oraşului Liverpool.

În cursul reuniunii, Dorin Chirtoacă va avea întrevederi cu Jacques Barrot, comisar european al Transporturilor şi cu conducerea Grupului ALDE din Parlamentul European şi Comitetul Regiunilor.

Subiectul principal pus în discuţie în cadrul conferinţei este transportul urban şi obligaţiile serviciilor publice. De asemenea, vor fi organizate dezbateri la tema „Viitorul fondurilor structurale”.  

Primarul general va reveni la Chişinău în seara zilei de 16 mai, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.