Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.05.2008

Marian Lupu va avea o intrevedere neformala cu Evgheni Sevciuk

Marian Lupu, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, efectueaza in perioada 13 - 15 mai curent o vizita de lucru la institutiile europene, la Bruxelles, Regatul Belgiei. Vizita are drept scop intensificarea dialogului bilateral cu Uniunea Europeana in vederea sustinerii realizarii aspiratiilor de integrare europeana a Republicii Moldova si promovarii tarii noastre pe agenda europeana de discutii.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Marian Lupu va fi insotit de o delegatie parlamentara, care va participa pe 14 mai curent la Bruxelles la lucrarile Mesei Rotunde: Contracararea Traficului de Fiinte Umane: cooperarea intre Parlament si ONG-uri, situatia existenta pe ambele maluri ale Nistrului, eveniment organizat de Delegatia Parlamentului European pentru Moldova, Reprezentantul Special al UE pentru RM in cooperare cu Ambasada Marii Britanii la Chisinau. Delegatia legislativa de la Chisinau, compusa din parlamentarii Valentina Buliga, Presedintele Comisiei pentru protectie sociala, sanatate si familie, si Nicolae Oleinic, Vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului, va pune in discutie actiunile comune ale parlamentarilor si organizatiilor neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului privind intensificarea luptei impotriva traficului de fiinte umane.

Marian Lupu va avea o intrevedere neformala cu Evgheni Sevciuk, care va participa la lucrarile mesei rotunde privind contracararea traficului de fiinte umane. La intrevedere vor participa, de asemenea, Kalman Mizei, Reprezentantul Special al UE pentru Moldova, alti oficiali europeni.

In timpul vizitei la Bruxelles, Presedintele Legislativului moldovean va avea o serie de intrevederi la Parlamentul European si la oficiul Secretarului General al Consiliului Uniunii Europene, in cadrul carora va aborda perspectivele dezvoltarii relatiilor de cooperare moldo-comunitara.

Agenda vizitei spicherului include intrevederi cu Marek SIWIEC, vicepresedintele Parlamentului European, cu Jacek SARYUSZ - WOLSKI, Presedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, alti oficiali europeni.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus