Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.05.2008

Trei cetăţeni români sunt învinuiţi de procuratura de la Chişinău de tentativa de punere în circulaţie a valutei false

Procuratura capitalei a trimis instanţei de judecată cauza penală de învinuire a 3 cetăţeni români care au încercat să pună în circulaţie o sută de mii de euro falşi. Dacă instanţa de judecată îi va recunoaşte vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 până la 20 ani.

Procuratura municipală a anunţat că în noaptea de 15 spre 16 martie curent, în preajma postului vamal Leuşeni au fost constataţi în flagrant trei cetăţeni români care au introdus pe teritoriul Moldovei şi urmau să pună în circulaţie o sumă impunătoare de valută falsificată.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că, Muraru Gabriel (38 ani), cetăţean al României, a organizat un grup criminal compus din compatrioţii săi Irimie Florin (21 ani) şi Sabo Dorel (32 ani).

Toţi trei sunt învinuiţi de procurori că, au obţinut în posesie, din surse deocamdată nestabilite, bancnote false de valută străină cu valoarea nominală de 200 euro, în valoare totală de o sută mii euro, pe care intenţionau să le realizeze contra 50 000 euro autentici.

Potrivit procurorilor, actualmente toţi 3 membri ai grupului criminal organizat se află în stare de arest.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus