Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.05.2008

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor vor avea întrevederi cu delegaţia misiunii FMI, aflată la Chişinău

Delegaţia misiunii Fondului Monetar Internaţional, aflată în vizită de evaluare a rezultatelor programului de finanţare în Moldova, a avut astăzi, 7 martie curent, o întrevedere cu Mariana Durleşteanu, Ministrul Finanţelor. Programul de lucru prevede evaluarea situaţiei bugetare pentru anul 2007, trimestrul I al anului 2008 şi prognoze pentru restul anului 2008, inclusiv trimestriale.

Potrivit Serviciului de presă al MF, Johan Mathisen, Reprezentant Permanent al FMI, analizând situaţia în primul trimestru al anului curent, a dat o apreciere pozitivă îndeplinirii obiectivelor propuse în programul susţinut prin mecanismul de finanţare pentru creşterea economică şi reducerea sărăciei. Astfel, s-au stabilit obiectivele pentru următoarele luni ale anului 2008.

Mariana Durleşteanu, în contextul reiterării disponibilităţii colaborării în continuare cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, a menţionat că se doreşte o cooperare bilaterală în vederea implementării politicilor macroeconomice şi reformelor structurale, pentru a înregistra o creştere economică sporită şi a avea un rating de ţară pe o treaptă mai înaltă.

În a doua parte a întrevederii Viceministrul Finanţelor, Nina Lupan, a discutat pe marginea controlului cheltuielilor, sistemul trezorerial şi aducerea la zero a soldurilor conturilor, arieratele autorităţilor locale, bugetele autorităţilor locale şi executarea lor, precum şi finanţarea bugetului autorităţilor centrale.În zilele următoare reprezentanţii Ministerului Finanţelor vor avea mai multe întrevederi la nivel tehnic cu misiunea FMI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus