Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.05.2008

În perioada 5-16 mai 2008, la Cartierul General al ONU din New York  are loc sesiunea a 16-a a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă

În perioada 5-16 mai 2008, la Cartierul General al ONU din New York  are loc sesiunea a 16-a a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. La sesiunea anuală a Comisiei ONU pentru Dezvoltarea Durabilă participă miniştri ai mediului, experţi în domeniu,  reprezentanţi ai autorităţilor de resort,  ai organizaţiilor internaţionale şi ai ONG-urilor din cele 192 de state ale lumii.  

Delegatia ţării noastre  este reprezentată la eveniment de către Violeta Ivanov, ministru al ecologiei şi resurselor naturale. Pe data de 6 mai Violeta Ivanov va prezenta din numele ţărilor regiunii Comisiei Economice pentru Europa a ONU (CEE a ONU) Raportul de contribuţie a regiunii la implementarea programului multianual de activitate al Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. Acest raport reflectă progresele realizate de către ţările din regiunea CEE  a ONU, inclusiv Republica Moldova, în domeniul implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă  în următoarele arii tematice: agricultura, dezvoltarea rurală, managementul  terenurilor,  fenomenele secetei şi deşertificării, precum şi poziţia Regiunii faţă de problemele cu care se confruntă continentul African.

Se preconizează ca pe parcursul şedinţei să aibă loc discuţii interactive care se vor axa în special asupra barierelor şi riscurilor specifice regiunii europene în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. De asemenea vor fi determinate activităţile de perspectivă  în soluţionarea problemelor de mediu, schimbărilor climatice, secetei şi deşertificării, relatează Serviciul de presă al Ministerului Ecologiei şi Resurselor Naturale .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus