Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.05.2008

“Praktiker” se extinde în Republica Moldova

“Praktiker” se extinde în Republica Moldova

Compania germană “Praktiker” va deschide două magazine la Chişinău până în 2009. Aceasta informaţie a fost expusă în cadrul întrevederii de marţi, 6 mai dintre prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon şi directorul general al Companiei “Praktiker” Gunter Vosskamper.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Comerţului, Igor Dodon a salutat venirea pe piaţa moldovenească a unei companii de talia celei germane, fapt ce demonstrează încă o dată atractivitatea Republicii Moldova pentru investiţiile străine.  Totodată, Dodon a menţionat că Guvernul Republicii Moldova pledează cu o deosebită insistenţă pentru dezvoltarea infrastructurii comerciale nu numai în Chişinău, dar şi în regiuni. În acest context, Gunter Vosskamper a menţionat despre intenţia companiei “Praktiker” de a construi magazine şi în alte regiuni ale ţării, primele două oraşe fiind Cahul şi Balţi.

Potrivit business.rol.ro , Praktiker Bau-und Heimwerkermärkte Holding AG a fost fondat în 1978, iar în prezent grupul german deţine peste 400 de magazine în 9 ţări din Europa – Germania, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg şi Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40 mii  articole pentru casă şi grădină - materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice şi electrocasnice, articole pentru amenajarea şi întreţinerea grădinii. Numărul angajaţilor Praktiker depăşeşte 20  mii, din care peste 8 mii lucrează în companiile înfiinţate în afara Germaniei.

Cifra vânzărilor Praktiker Bau- und Heimwerkermärkte Holding AG pe primele trei luni ale anului, cumulate pentru piaţa din Germania şi reţeaua internaţională, a fost de 865,1 milioane euro, cu 1,4% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe piaţa din Germania, brandul Praktiker a înregistrat vânzări de 626,5 milioane euro (faţă de 671 milioane euro, 2007).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus