Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
01.05.2008

Burse de studii şi de cercetare în SUA

Ambasada SUA în Republica Moldova anunţă concursul anual 2008 pentru Programul Fulbright pentru cercetare (Fulbright Scholar Program), Programul Fulbright de dezvoltare a cadrelor didactice (The Fulbright Faculty Development Program) şi Programul de burse Hubert H. Humphrey (Hubert H. Humphrey Fellowship Program) pentru anul academic 2009-2010.

Programul Fulbright pentru cercetare (Fulbright Scholar Program) oferă granturi fără grad ştiinţific pentru cercetători superiori, lectori universitari sau experţi în diferite domenii care au grad ştiinţific de doctor sau experienţă profesională similară pentru a desfăşura o cercetare în Statele Unite ale Americii.

Programul Fulbright de dezvoltare a cadrelor didactice (The Fulbright Faculty Development Program) oferă profesorilor universitari tineri cu cel puţin doi ani de experienţă profesională posibilitatea de explorare a curricumului şi metodologiei de predare în Statele Unite.

Programul de burse Hubert H. Humphrey (Hubert H. Humphrey Fellowship Program) reprezintă o bursă de un an oferită profesioniştilor aflaţi la jumătate de carieră, care au capacităţi motivate de lider, angajament faţă de serviciul public şi capacitatea de a profita din plin de un program auto-definit de studii independente în cadrul unei universităţi de primă importanţă din Statele Unite ale Americii. Programul oferă un certificat din partea Guvernului SUA fără avansarea gradului academic.

Programele oferă oportunităţi egale pentru toţi participanţii şi nu discriminează pe bază de rasă, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, limba natală, handicap sau disabilităţi.

Formularele de participare la Programul de burse Hubert H. Humphrey urmează a fi prezentate pînă la 1 iulie 2008. Formularele de participare la Programul Fulbright pentru cercetare şi Programul Fulbright de dezvoltare a cadrelor didactice urmează a fi prezentate pînă la 1 octombrie 2008.

Mai multă informaţie la aceste programe poate fi găsită pe adresa web: http://moldova.usembassy.gov/exchanges.html sau la numărul de telefon 40-83-00. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus