Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.04.2008

Guvernul a anulat temporar restricţile la importul de carne de vită şi de porcină

Guvernul a anulat temporar restricţile la importul de carne de vită şi de porcină

Cabinetul de miniştri a decis în şedinţa sa de vineri, 25 aprilie, să simplifice procedura de eliberare a certificatelor la importul cărnii de vită şi de porcină, precum şi să anuleze restricţiile la cantitatea de carne importată, care constituia anterior 110 tone.

Precum a declarat prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon, aceste măsuri au fost luate în scopul stabilizării preţurilor la carne şi produse din carne pe piaţa interne şi în pentru a acoperi deficitul de carne, apărut în urma reducerii volumului de producţie a cărnii din cauza secetei din anul trecut.

Precum a menţionat Igor Dodon, măsurile de liberalizare a importuluid e carne în Moldova sunt temporare, vor fi in vigoare 2-3 luni şi vor fi anulate după majorarea producţiei autohtone de carne. Pentru stimularea producţiei autohtone de carne, Guvernul va repartiza fermierilor grâul furajer primit sub formă de ajutor umanitar din Federaţia Rusă. 

Igor Dodon a spus că preţurile la carne în primul trimestru al anului 2008 s-au majorat pe piaţa internă a Moldovei în medie cu 40-45%. În special, carnea de vită şi ovine s-a scumpit cu 40%, carnea de porcină – cu 26%. Volumul producţiei zootehnice în ianuarie–martie 2008 s-a redus cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus