Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2008

Nesteruşkin s-a întâlnit cu Liţkai, apoi cu Şova

Nesteruşkin s-a întâlnit cu Liţkai, apoi cu Şova

Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului afacerilor externe al Federaţiei Ruse Valerii Nesteruşkin, s-a aflat marţi în vizită la Chişinău, după ce luni, 21 aprilie, a fost la Tiraspol.

Potrivit unui comunicat al pretinsului minister transnistrean de externe, Nesteruşkin a avut o întrevedere cu Valeri Liţkai, cu care a discutat un spectru larg de chestiuni, abordând în special situaţia privind reglementarea problemei transnistrene. „Partea transnistreană şi-a confirmat interesul faţă de identificarea unor soluţii practice în domeniul economic, de transport şi  infrastructură în cadrul activităţii grupurilor de experţi, bazată pe principiul consensului şi a avantajului reciproc.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Reintegrării, în cadrul întrevederii la Chişinău cu ministrul Reintegrării Vasile Şova au fost discutate „aspecte privind stadiul actual şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean”.

Vasile Şova a accentuat сă disponibilitatea Chişinăului de a interveni pe lîngă Uniunea Europeană în scopul anulării interdicţiilor de vize pentru reprezentanţii administraţiei transnistrene, precum şi decizia Tiraspolului de a elimina obstacolele existente în calea circulaţiei libere a persoanelor şi bunurilor vor contribui la promovarea în continuare a reglementării transnistrene.

Interlocutorii au menţionat că recentele consultări în formatul „5+2” desfăşurate la Odesa şi demararea activităţii grupurilor de lucru privind întărirea încrederii deschid perspective reale pentru elaborarea şi realizarea proiectelor comune în domeniul social-economic, dezvoltării infrastructurii, sferei umanitare etc.

Valeri Nesteruşkin a reiterat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a sprijini şi în continuare procesul de reglementare transnistreană care a căpătat un nou impuls.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus