Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.04.2008

Producătorii şi exportatorii de struguri de masă din Moldova creează o asociaţie cu susţinerea USAID

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor de Masă (APESM) a fost creată la iniţiativa a unsprezece producători de struguri de masă din Moldova, cu susţinerea PDBA. Prin delegarea marketingului şi promovării asociaţiei, companiile-membru vor putea crea un singur brand pentru produsele lor şi vor putea furniza cantităţi mai mari pentru export. Asociaţia va susţine programe de instruire şi cercetări ştiinţifice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului.

O asociaţie a producătorilor şi exportatorilor oferă membrilor o structură organizaţională pentru a-şi uni eforturile de îmbunătăţire a calităţii şi de promovare a strategiilor de marketing şi ambalajului competitiv. Această abordare este răspândită în Uniunea Europeană şi se aşteaptă ca noua asociaţie să permită producătorilor de struguri de masă din Moldova să răspundă mai bine cerinţelor pieţelor locale şi de export de fructe şi legume proaspete de valoare înaltă.

Cu finanţare din partea Guvernului Statelor Unite, agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) oferă asistenţă economică şi umanitară în peste 100 de ţări pentru a asigura un viitor mai bun pentru toţi. Proiectul de Dezvoltare a Businessului Agricol (PDBA) reprezintă o parte din eforturile USAID de a susţine creşterea întreprinderilor private, de a crea locuri de muncă şi de a genera venituri în Moldova.

PDBA este un proiect de 5 ani implementat de CNFA Inc. Lansat în iunie 2004, PDBA oferă servicii de consultanţă în afaceri şi asistenţă tehnică fermierilor, producătorilor şi prelucrătorilor locali pentru a îmbunătăţi competitivitatea sectorului agricol de valoare înaltă din Moldova şi pentru a creşte veniturile rurale şi posibilităţile de angajare în câmpul muncii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus