Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.04.2008

Concurs de granturi în cadrul poriectului STEP

Precum au comunicat surse din cadrul MIEPO, concursul de Granturi din cadrul Programului STEP pentru parteneriat în afaceri, administrat de Fundaţia din SUA pentru Cercetări Civile şi Dezvoltare (CRDF) şi Asociaţia de Cercetare şi Dezvoltare din Moldova (MRDA) în colaborare cu Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (AITT), promovează parteneriatul bazat pe cercetare şi dezvoltare între companii şi oamenii de ştiinţă cu scopul de a explora noi oportunităţi comerciale profitabile pentru ambele părţi.

Proiectele prezentate la concurs trebuie să aibă la bază procesul de cercetare şi dezvoltare şi să includă evaluarea preliminară a pieţii, analiza cerinţelor potenţialilor clienţi şi un plan de dezvoltare a afacerii. În procesul de selectare se va da prioritate proiectelor care demonstrează abilitatea de a genera profit şi/sau care au reuşit să atragă surse suplimentare de finanţare, diferite celor oferite de CRDF. Scopurile şi rezultatele scontate ale proiectelor trebuie să fie măsurabile şi bine determinate.

Finanţarea proiectelor în cadrul acestui Program este prevăzută pe un termen limită de 24 de luni. Granturile în mărime de 10.000 de dolari SUA vor fi asigurate de către MRDA, CRDF şi AITT. Se va da preferinţă proiectelor în care contribuţia financiară a partenerului economic va constitui cel puţin 40% din toate cheltuielile. Fiecare Grant va fi folosit integral pentru acoperirea cheltuielilor echipei ştiinţifice. La acest concurs vor putea participa doar persoanele fizice afiliate Instituţiilor acreditate de Comisia Naţională pentru acreditare şi Atestare.  

Cererile de proiect urmează a fi completate şi expediate până la 31 mai 2008 la: AITT (www.aitt.md), MRDA (www.mrda.md/step),  CRDF http://proposals.crdf.org/FirstSteps/.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus