Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.04.2008

Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale OCEMN

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, la 17 aprilie 2008, la Kiev (Ucraina), a avut loc cea de-a XVIII-a Reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN).

La Reuniunea de la Kiev, delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Seful delegatiei Republicii Moldova a mentionat interesul tarii noastre pentru utilizarea mai eficienta de catre participanti a mecanismelor existente de cooperare in cadrul acestei organizatii. A fost subliniat ca intensificarea relatiilor intre OCEMN si UE este o oportunitate suplimentara in acest sens, avind in vedere lansarea recenta a initiativei Sinergiei Marii Negre. Moldova considera ca interesul manifestat de catre UE pentru acest format de cooperare este necesar de valorificat prin initiative concrete din partea statelor membre ale OCEMN. Statul nostru examineaza in prezent care ar fi posibilele proiecte care ar putea fi inaintate si implimentate in cadrul acestui mecanism.

În cadrul Reuniunii avut loc transmiterea mandatului de Preşedinte al OCEMNE de la Ucraina către Republica Albania pentru perioada mai 2008 – noiembrie 2008, precum şi acordarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a statutului de Parteneriat de Dialog Sectorial cu OCEMN.

De asemenea, Consiliul a aprobat Bugetul Organizatiei pentru anul 2009, modalitatile de colaborare si cooperare intre OCEMN si Adunarea Parlamentara a CEMN (PACEMN).

La sfârşitul reuniunii a fost adoptată Declaraţia de la Kiev a Miniştrilor Afacerilor Externe ai OCEMN.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus