Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.04.2008

Taxele pentru procesarea cererii de viză în SUA vor fi plătite la Moldova Agroindbank

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chişinău, începînd cu 15 aprilie, toate filialele băncii Moldova-Agroindbank vor accepta plata taxei în sumă de 131 dolari (1375,5 lei moldoveneşti), taxa pentru procesarea cererii de viză temporară pentru Statele Unite. Acest serviciu nou nu implică cheltuieli suplimentare pentru solicitanţii de viză. Începând cu data de 28 aprilie, solicitanţii de viză vor trebui să prezinte un bon de plată a taxei pentru toate cererile de viză.

Acest serviciu gratuit şi sigur este parte a eforturilor recente ale ambasadei SUA de a urgenta procedurile de eliberare a vizei pentru solicitanţii de viză moldoveni. Această nouă procedură va fi mai comodă pentru solicitanţii de vize, şi reduce din timpul petrecut de ei la interviurile de viză programate. Procedura va ajuta, de asemenea, la gestionarea mai eficientă a numărului în creştere a solicitărilor de vize pentru Statele Unite, număr care practice s-a dublat în 2007, şi se pare că va creşte şi în 2008.

Conform unei decizii a Congresului Statele Unite, solicitanţii de viză temporară din toată lumea urmează să plătească taxa de 131 dolari (1375,5 lei moldoveneşti, după rata de schimb curentă) pentru procesarea cererii de viză pentru vize temporare. Ambasada stabileşte mărimea taxei în lei, reieşind din cursul de schimb curent.

Noul sistem de achitare a taxei are mai multe avantaje. Solicitanţii nu trebuie să plătească în persoană. Prietenii, colegii sau rudele pot efectua plata la orice filială a băncii Moldova Agroindbank din numele solicitantului, prezentînd buletinul de identitate sau paşaportul solicitantului, sau o copie a acestuia. Funcţionarii bancari au nevoie doar de numele solicitantului aşa cum este scris în actul de identitate, şi numărul actului de identitate: buletin sau paşaport. Tranzacţia durează doar cîteva minute şi poate fi efectuată, la decizia solicitantului, în orice zi înainte de interviul programat la ambasadă. Banca nu percepe comision bancar pentru prestarea acestui serviciu.

În schimbul achitării taxei pentru procesarea cererii de viză, solicitanţii vor primi un bon de plată special de la Moldova-Agroindbank. Acest bon urmează a fi prezentat împreună cu formularul de solicitare de viză la ambasada SUA în timpul interviului programat pentru a confirma achitarea taxei, şi va rămîne la lucrătorii consulari împreună cu formularul de solicitare a vizei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus