Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
16.04.2008

Astazi a fost lansata Campania Naţionala „Tu poti opri coruptia”

Ministerul Sănătăţii a găzduit astăzi, 16 aprilie 2008, evenimentul de lansare a Campaniei Naţionale „Tu poţi opri corupţia”. Campania se desfăşoară cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului,  în cadrul Planului Preliminar de Ţară şi va dura pînă în luna februarie 2009.  În premieră pentru Republica Moldova, această campanie va implica un număr considerabil de instituţii ale autorităţilor publice şi ale societăţii civile, consolidaţi în efortul de a oferi cetăţenilor un spectru larg de instrumente şi materiale informative ce le va facilita lupta împotriva corupţiei.

Cele mai importante acţiuni de campanie ţin de semnarea a cinzeci de acorduri de cooperare dintre instituţii publice şi Alianţa Anti-Corupţie, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, în scopul asigurării unui răspuns prompt şi eficient la solicitările de asistenţă ale cetăţenilor. Instituţiile semnatare vor implementa activităţi de prevenire a corupţiei şi vor informa cetăţenii despre eforturile întreprinse pentru combaterea acestui fenomen. În contextul evenimentului de astăzi, Ministerul Sănătăţii este prima instituţie care a semnat acest acord.Alte activităţi ce vor fi desfăşurate sunt: producerea a 200 de panouri informative ce vor fi amplasate în instituţiile publice, instalarea numerelor de telefoane ale liniilor fierbinţi ce vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor, întîlniri de informare publică în diferite regiuni ale Republicii Moldova şi organizarea, la sfîrşitul anului, a unei Gale de premiere, consacrată Zilei Mondiale Anti-Corupţie, dedicată celor mai activi promotori ai activităţilor din domeniul respectiv.

De menţionat că acest Plan de acţiuni concrete este conceput în cadrul implementării compartimentului „Prevenirea şi combaterea corupţiei în domeniul ocrotirii sănătăţii”, prevăzut ca şi capitol separat în Planul Preliminar de Ţara al Republicii Moldova, în cadrul Programului SUA „Provocările Mileniului”. Totodată, preocuparea Ministerului Sănătăţii pentru crearea platformelor de maximă transparenţă în politicile promovate se reflectă în „Politica naţională de sănătate a Republicii Moldova 2007-2021”, precum şi în „Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate în perioada 2008-2017”, relateză Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus