Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.04.2008

Municipalitatea a majorat tariful la căldură de la 233 lei (14 euro) până la 536 lei (32,5 euro) pentru o gigacalorie

Noul tarif a fost aprobat luni, 14 aprilie, de către 27 dintre consilieri, împotrivă a votat fracţiunea Partidului Comuniştilor, iar consilierii creştin-democraţi s-au abţinut de la vot. Acest preţ va fi valabil pentru următorul sezon rece.

Totodată, Consiliului municipal  a stabilit un tarif de 456 lei/Gcal pentru perioada 4 decembrie 2007 - 10 aprilie 2008. Astfel, datoriile municipalităţii faţă de SA „Termocom” pentru compensarea de tarif în aceste luni se ridică la peste 200 mil.lei.

Potrivit regulamentului, ce urmează a fi definitivat până la 15 mai, se propune ca populaţia să plătească în regim compensat o sumă de circa 300 lei pentru un anumit metraj prevăzut, ceea ce înseamnă cu circa 70 lei mai mult decât în prezent.

Potrivit viceprimarului Mihai Furtună, această normă sanitară este de 9 metri pentru o persoană, la care se adaugă norma de 10 metri per familie. De exemplu, pentru un apartament cu o odaie cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi în care locuiesc 2 persoane, CMC va oferi o compensaţie pentru 28 de metri. Pentru ceilalţi doi metri se va plăti conform tarifului de 536 lei.

Viceprimarul a menţionat că în buget au fost prevăzute surse pentru compensaţii.

Administratorul SA „Termocom”, Dionisie Antocel, a anunţat că va ataca decizia CMC în judecată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus