Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.04.2008

Directorul-adjunct al Departamentului Afaceri Consulare a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu Afaceri al României în Republica Moldova

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, 11 aprilie, la MAEIE, Constantin Burghiu, Directorul-adjunct a.i. al Departamentului Afaceri Consulare, a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu Afaceri a.i. al României în Republica Moldova, Ionuţ Dicu.

Pe parcursul întrevederii, diplomatului român i-au fost aduse la cunoştinţă îngrijorările MAEIE vis-à-vis de recentele cazuri care au avut loc pe teritoriul României, în care au fost implicaţi cetăţeni ai Republicii Moldova – cel al Tatianei Duplei, decedată în urma unui accident rutier, şi cazul de maltratare a lui Gheorghe Zugravu, despre care autorităţile Republicii Moldova au aflat din presa română. Diplomatului român i-a fost atrasă atenţia asupra necesităţii informării operative de către autorităţile române a Ambasadei RM la Bucureşti despre incidentele în care sunt implicaţi cetăţenii RM. A fost menţionat că protejarea intereselor cetăţenilor RM este prioritatea MAEIE şi s-a solicitat un grad mai intens de cooperare din partea autorităţilor române în acest context. De asemenea, diplomatul moldovean a recomandat examinarea posibilităţii şi oportunităţii organizării unor instruiri specifice pentru colaboratorii organelor de frontieră din România, având în vedere că în adresa MAEIE au parvenit mai multe informaţii despre comportamentul neadecvat în punctele de trecere manifestat în unele cazuri de către aceştia faţă de cetăţenii RM.

În contextul plângerilor din anul trecut parvenite de la cetăţenii Republicii Moldova, care la revenire în ţară din străinătate, în ajunul sărbătorilor de Paşti, au întâmpinat dificultăţi la trecerea frontierei româno-moldoveneşti, MAEIE a solicitat autorităţilor române organizarea cât mai eficientă a procedurii de trecere a frontierei române, în perspectiva apropiatelor sărbători religioase şi posibila creştere a numărului cetăţenilor moldoveni care vor tranzita România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus