Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.04.2008

Băsescu: Nu am observat că Moldova a putut face progrese cu politica externă dusă de Voronin

Băsescu: Nu am observat că Moldova a putut face progrese cu politica externă dusă de Voronin

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că nu a observat că Republica Moldova a putut face progrese cu politica externă dusă de preşedintele Vladimir Voronin, adăugând însă că este convins că şeful statului moldovean a avut succese de politică externă.

El a fost întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Voronin, care spunea recent că Moscova i-ar fi propus un târg prin care Chişinăul se angajează să nu adere niciodată la NATO şi, în schimb, păstrează Transnistria.

"Primul lucru pe care îl spun, ca om care a învăţat deja şi cum se dobândeşte respectul şi credibilitatea şi cum îţi atingi obiectivele pentru ţara ta ca şef de stat: niciodată târgurile, repet, târgurile nu te duc nicăieri. (...) În raport cu ce s-a întâmplat în Kosovo, noi am făcut acum mai mult decât, poate, reprezintă acest târg despre care vorbeşte preşedintele Voronin. Sigur, domnia sa are politica externă care i se pare că este cea mai bună pentru Republica Moldova, deşi nu am observat că Republica Moldova a putut face progrese cu această politică externă. Dar, cu certitudine nu am observat eu. Sunt convins că preşedintele Voronin a realizat succesele de politică externă, eu nu am timp să le constat. Noi nu credem în târguri, eu nu cred în târguri, ca şef al statului", a spus Băsescu.

El a adăugat că România a dus o întreagă campanie ca în documentul final al summit-ului NATO de la Bucureşti să se facă foarte clar precizarea că statele din Alianţă susţin integritatea teritorială a Republicii Moldova, a Georgiei, a Azerbaidjanului şi a Armeniei.

"Sperăm ca, în document, această formulare să se regăsească", a spus Băsescu.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus