Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.03.2008

Chişinăul spune că România nu i-a prezentat vreo propunere oficială privind reluarea micului trafic de frontieră

Autorităţile de la Chişinău susţin că nu poartă negocieri cu România în legătură cu reluarea micului trafic de frontieră, a declarat la BBC şeful interimar al direcţiei afaceri consulare din Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău, Constantin Burghiu.

"Până la acest moment Republica Moldova nu a primit nici o propunere oficială de la partenerii români referitor la acest subiect şi respectiv pentru aceste consierente nu participă la negocierile pentru reluarea micului trafic de frontieră”, spune Constantin Burghiu.

„Totodată, MAE moldovenesc reiterează poziţia expusă anterior cu privire la necesitatea semnării cât mai urgente a tratatului politic de bază dintre Republica Moldova şi România precum şi a acordului de frontieră dintre Republica Moldova şi România”, a zis oficialul moldovean. „Semnarea tratatelor în cauză va constitui o bază benefică pentru iniţierea negocierilor cu România ale acordului pentru reluarea micului trafic de frontieră”, a declarat Burghiu.

La insistenţele BBC, care a întrebat dacă MAE de la Chişinău nu are nici un fel de semnal de la Bucureşti , oficialul moldovean a răspuns: „după cum am menţionat anterior nu am primit nici o propunere oficială de la partenerii români”.

Ministrul de externe al României, Adrian Cioroianu, declarase anterior că Bucureştiul negociează cu statele vecine, între care şi Republica Moldova, un acord care ar permite reluarea micului trafic la frontieră, pe baza regulilor Uniunii Europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus