Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-03-24/4448-4448.html
Data: Mar 24, 2008 (22:44)

Cu prilejul Zilei Europei, Delegaţia Comisiei Europene în Moldova va decerna Premiile EUROPA celor mai talentaţi tineri moldoveni

Delegaţia Comisiei Europene în Moldova va continua anul acesta seria de evenimente dedicate celebrării Zilei Europei, sărbătorită în mod tradiţional pe 9 mai, în toate ţările europene. Cu acest prilej, în cadrul unui ciclu de evenimente cu largă audienţă, Delegaţia Comisiei Europene în Moldova va acorda premii şi distincţii de onoare tinerilor moldoveni de excepţie din Chişinău, Bălţi şi Cahul, pentru implicarea în acţiunile de promovare a valorilor Uniunii Europene în Republica Moldova.

O serie de competiţii pe teme europene au fost lansate recent în peste 150 de instituţii de învăţământ gimnazial, liceal şi academic din cele trei oraşe. Competiţiile valorizează creativitatea, talentul şi capacitatea tinerilor moldoveni în domenii, precum: grafică, poezie, eseu, pictură, design vestimentar şi dezbateri pe teme europene. Organizarea concursurilor beneficiază de sprijinul Direcţiilor Municipale de Învăţământ din Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Distincţiile vor fi acordate în cadrul Galei de Decernare a Premiilor EUROPA care va avea loc pe 8 mai la Teatrul Mihai Eminescu din Chişinău. Evenimentul va cuprinde o premieră în Republica Moldova - spectacolul-concurs de creaţie vestimentară intitulat „Culorile Europei”, organizat cu implicarea studenţilor de la facultăţile de artă din Chişinău. Cu acelaşi prilej, Teatrul Mihai Eminescu din Chişinău va găzdui şi cea de-a doua ediţie a expoziţiei de pictură cu titlul „Mesaj pentru Europa”, în cadrul căreia vor expune participanţii la competiţiile de artă. Alte evenimente culturale dedicate Zilei Europei vor avea loc şi la Bălţi şi Cahul, în perioada 13 – 23 mai, 2008.

Continuând iniţiativa lansată anul trecut, aceste activităţi au ca scop apropierea tinerilor, dar şi a publicului larg din Moldova de valorile împărtăşite de Uniunea Europeană, precum pace, democraţie şi libertate.

„Noi ne dorim o apropiere şi mai mare între Moldova şi Uniunea Europeană. Din aceste considerente, şi anul acesta, la 8 mai, vom celebra Ziua Europei prin organizarea mai multor evenimente dedicate publicului larg, care sperăm să devină parte din procesul de consolidare a identităţii naţionale a Moldovei”, a declarat Excelenţa Sa, Domnul Cesare de Montis, Ambasador, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova.