Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-03-20/4423-4423.html
Data: Mar 20, 2008 (21:49)

Captură de heroină în valoare de 10 mil. euro în centrul Chişinăului

La 20 martieîn perimetrul străzilor Bucureşti şi Maria Cebotari din capitală, poliţia a reuşit să contracareze, după mai bine de două luni de filaj şi documentări operative, tentativa de traficare a unei partide de droguri, fără precedent în Republica Moldova. Narcoticele erau introduse din Turcia şi, tranzitând Moldova, urmau calea spre una din ţările Uniunii Europene.

Precum a comunicat Ministerul de Interne cele 200 de kg de droguri au fost depistate într-un microbuz de model “Hyundai”, încărcat cu saci cu fasole. Anume în aceşti saci a fost camuflată heroina în cutii a câte 10 kilograme. Pe piaţa de droguri, acestea valorează aproximativ 10 milioane de euro.

Operaţiunea poliţiştilor s-a finalizat cu reţinerea unui cetăţean al Turciei, bănuit de comiterea acestei infracţiuni, care cade sub incidenţa articolului 217 al Codului Penal al Republicii Moldova. Poliţia însă deţine informaţii certe că în cazul nominalizat sunt implicate şi alte persoane, fiind vorba de o reţea transnaţională de trafic de droguri.

În vederea elucidării tuturor circumstanţelor, precum şi căilor de introducere în ţara noastră a narcoticelor, Ministerul Afacerilor Interne continuă investigaţiile în acest caz, mizând pe o colaborare eficientă cu omologii din ţările Uniunii Europene.