Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.03.2008

O companie franceza este dispusa sa construiasca o statie de epurare a apei la Chisinau

Compania franceza „Veolia eau” intenţionează să desfăşoare construcţia unei staţii de epurare a apei în municipiul Chişinău.  Acest lucru l-a declarat, miercuri,  Jean-Patrice Poirier, Director pentru Europa de Sud-est, Caucaz şi Asia Centrală,  la intrevederea cu Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova. 

Întâlnirea a avut loc urmare a întrevederii de lucru a spicherului moldovean la Mişcarea Întreprinderilor din Franţa (Medef) în timpul vizitei oficiale în Franţa în perioada 29 - 31 ianuarie curent. 

Preşedintele Parlamentului a relevat importanţa acestui obiectiv pentru locuitorii municipiului Chişinău. Totodată, a accentuat Marian Lupu, este necesar să depunem eforturi comune, astfel încât rambursarea creditelor să nu conducă la majorarea tarifelor şi să nu se reflecte negativ asupra consumatorilor de apă. 

Jean-Patrice Poirier l-a informat pe Preşedintele Parlamentului despre activitatea Companiei în Moldova, inclusiv despre realizarea unui proiect de aprovizionare cu apă a municipiului Bălţi.

Apreciind în ansamblu activitatea Companiei „Veolia eau” în Republica Moldova, Marian Lupu a afirmat că Parlamentul este dispus să continue perfecţionarea cadrului legislativ pentru stimularea investiţiilor şi cooperării economice cu partenerii de peste hotare, inclusiv atragerea de investiţii private în vederea realizării proiectelor de interes public.

În acest context se înscrie şi proiectul de lege cu privire la parteneriatul public-privat, care actualmente se află în stadiu de elaborare la Ministerul Economiei şi Comerţului şi urmează să fie examinat de Legislativ până la finele sesiunii curente. Documentul va viza şi activităţile desfăşurate în Moldova de către Compania „Veolia eau”.

Reprezentanţii Companiei franceze şi-au arătat disponibilitatea de a contribui la perfecţionarea respectivului proiect de lege. Compania „Veolia eau” oferă servicii de aprovizionare cu apă şi epurare a apei pentru beneficiarii din municipii şi din industrie, aplică soluţii tehnologice şi asigură infrastructura necesară pentru aceste servicii.

În anul 2007 cifra de afaceri a Companiei „Veolia eau” a constituit 10,9 miliarde de euro. În cadrul companiei activează 80 mii de colaboratori în 59 de ţări ale lumii.

La întrevedere a fost prezent Pierre Andrieu,  Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova.   a comunicat serviciul de presa si imagine al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus