Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.03.2008

Moldova va fi inclusă în lista statelor cărora Israelul oferă burse de studii

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, 19 martie curent, Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a efectuat o vizită în Statul Israel.

Pe parcursul zilei, Valeriu Ostalep a avut întrevederi cu oficiali ai Ministerului izraelian de Externe. Tematica integrării europene a fost subiectul discuţiei cu  Rafi Barak, Director general adjunct al MAE al Statului Israel, Şeful Departamentului Europa de Vest. Interlocutorii au examinat evoluţia procesului de cooperare bilaterală cu Uniunea Europeana, Rafi Barak stabilind principiile care stau la baza interacţiunii Israel-UE.

În cadrul vizitei, a fost semnat Programul de cooperare în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Israel pentru anii 2008-2011, care este de natură să impulsioneze semnificativ relaţiile celor două state. După cum informează serviciul de presă al Ambasadei (www.moldovaembassy.org.il), unul din avantajele pe care le oferă acest Program rezidă în faptul că ţara noastră va fi inclusă în lista statelor cărora Israelul oferă burse de studii superioare, post-universitare şi de cercetare ştiinţifică în instituţiile de profil. Partea israeliană a statuat rolul important al culturii în stabilirea relaţiilor de prietenie dintre cele doua state şi a exprimat încrederea că documentul în cauza va constitui temelia acţiunilor menite să favorizeze evoluţia acestora pentru următorii 3 ani. Totodată, diplomatul moldovean a menţionat că este necesar să fie asigurată implementarea practică a înţelegerilor convenite între conducerea ambelor state.

În contextul consolidării şi impulsionării dialogului cultural, originarii au adus la cunoştinţă acţiunile destinate prezervării tradiţiilor naţionale moldoveneşti şi culturii în anul 2008, între care organizarea sărbătorii Mărţişorului, a expoziţiilor de picturi şi fotografii, alte manifestări culturale.

In timpul apropiat, se aşteaptă o vizită a delegaţiei MAE al Israelului la Chişinău.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus