Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.03.2008

Republica Moldova este deschisa investitiilor italiene

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon a avut luni, 17 martie o intrevedere cu Ambasadorul Italiei in Republica Moldova, cu sediul la Bucuresti, Daniele Mancini. In cadrul intrevederii au fost discutate subiectele ce tin de amplificarea relatiilor comercial-economice dintre tarile noastre.

Potrivit MEC, ambasadorul Daniele Mancini a dat o inalta apreciere evolutiei relatiilor economice dintre tarile noastre, mentionind ca „in urma unui sir de evenimente informationale organizate atit in Moldova cit si in Italia, cercurile de afaceri italiene s-au lasat extrem de impresionate de pasii intreprinsi de Guvernul de la Chisinau in vederea sporirii ameliorarii climatului investitional din Republica Moldova” .

Ministrul Igor Dodon a mentionat in cadrul intrevederii ca Republica Moldova este deschisa investitiilor italiene. 

Partile au convenit sa organizeze in a doua jumatate a anului 2008, la Chisinau un sir de evenimente cu participarea agentilor economici din ambele tari, precum ar fi organizarea conferintelor la subiectul dezvoltarii infrastructurii si sectorului de constructii, dezvoltarii agriculturii si agrobusinessului, etc.

Ministrul economiei si comertului si-a exprimat increderea ca deschiderea in vara anului curent a Ambasadei Italiei la Chisinau, va accelera simtitor relatiile comercial-economice moldo-italiene  si va avea un impact indubitabil asupra cresterii numarului de parteneriate  intre agentii economici din ambele tari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus