Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.03.2008

Termocom insistă asupra unui nou tarif de 715 lei gigacaloria, menţionând că adevăratul preţ ar trebui să fie 912 lei

Administraţia Chişinăului face ultimele evaluări pentru a obţine calculele necesare unui nou tarif la căldură. Viceprimarul Mihai Furtună a anunţat că direcţiile municipale studiază toate compartimentele care au fost evitate de societatea „Termocom” la calcularea unui nou tarif. Municipalitatea evaluează acum calculele ce ţin de pierderile din reţea, tariful real pentru anul 2007 şi estimările pentru următorul sezon de încălzire.

În demersurile către municipalitate, furnizorul de căldură insistă asupra unui nou tarif de 715 lei gigacaloria, menţionând că adevăratul preţ ar trebui să fie 912 lei. Termocom refuză însă să prezinte un nou proiect de decizie în baza bilanţului contabil pentru anul 2007. Mihai Furtună a precizat că societatea a încheiat anul cu un profit de 36 milioane de lei.

Furnizorul se află într-un litigiu cu administraţia capitalei, încercând să impună prin judecată adoptarea unui nou tarif la căldură, după ce consilierii municipali l-au anulat pe cel vechi, considerându-l nejustificat. Doar cu o zi înaintea procesului de judecată, Termocom-ul a prezentat calculele noului tarif, însemnând un volum de peste 500 de pagini, fapt care a impus municipalitatea să solicite amânarea procesului.

În paralel cu alte două procese de judecată împotriva municipalităţii, societatea Termocom a solicitat Judecătoriei Economice să oblige primăria să achite diferenţa de tarif pentru lunile decembrie şi ianuarie, în sumă de 125 mln. lei. Prima şedinţă este programată pentru 3 aprilie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus