Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2008

Vladimir Voronin - reales la cârma PCRM

Vladimir Voronin - reales la cârma PCRM

În cadrul celui de-al YI-a congres al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), desfasurat la 15 martie, Vladimir Voronin, care este şi preşedintele ţării, a fost reales unanim în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice. Adresându-se în limba rusă şi mulţumindu-le „tovarăşilor” săi pentru încrederea acordată şi realegerea sa în funcţia de preşedinte al PCRM, Vadimir Voronin a spus că de acum încolo toţi membrii partidului trebuie să-şi unească efortutile pentru ca partidul să devină mai puternic pentru a învinge în alegerile parlamentare din 2009. „Avem nevoie de victorie, pentru Moldova noastră. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca victoria să fie a noastră pentru totdeauna”, a mai spus el.

Liderul comuniştilor moldoveni a declarat că partidul trebuie să dea astăzi un răspuns clar societăţii moldoveneşti şi aliaţilor săi din afara ţării dacă este în stare să cîştige pentru a treia oară alegerile parlamentare şi să efectueze un nou salt creator, demonstrînd iarăşi societăţii că este un partid necesar, competitiv şi profesionist.

„Partidul Comuniştilor a intrat în viaţa politică încă de la început, ca partid democratic prin esenţa şi scopurile sale. Am devenit un partid, care nu numai că nu se teme de democraţie, ci anume în democraţie, în susţinerea poporului vede temelia viitoarei sale victorii şi a guvernării ţării”, a declarat preşedintele Moldovei Vladimir Voronin, în cadrul Congresului.Potrivit lui Voronin, succesul PCRM constă în faptul că partidul Comuniştilor intenţionează să fie cu adevărat un partid al puterii, nu al opoziţiei. „Noi am devenit o forţă, care ştie ce să facă cu puterea, ce interse să reprezinte şi cum să le apere”, a declarat Voronin, menţionând că anume pentru acest fapt PCRM a fost susţinut de popor. „Poporul moldovenesc a înţeles că nu are de a aface cu nişte simulanţi nostalgici, ci cu nişte adevăraţi apărători ai intereselor lor, cu o organiizaţie politică, care nu intenţioneată să-şi pună ţara în serviciul său, pentru a o falimenta şi o vinde unor vecini mai abili”, a spus Voronin. Potrivit lui, anume din aceste considerente, în 2001, PCRM a devenit primul partid comunist din Europa, care a reuşit să arboreze drapelul roşu deasupra unei ţări întregi. „Numai din acest motiv, noi suntem singurii comunişti, care am reuşit să obţinem două victorii parlamentare într-o confruntare onestă, democratică cu oponenţii”, a declarat preşedintele PCRM. Referindu-se la noul program al PCRM, care a fost pus astăzi la vot, Voronin a menţionat că „acesta va fi singurul program al comuniştilor din Europa, întemeiat pe propria experienţă de guvernare politică, pe experienţa puterii deţinute, ci nu doar pe scheme teoretice seci”. „De aceea, se poate spune fără a exagera că 15 martie 2008 constituie un moment de cotitură în istoria evoluţiei politice a partidului nostru”, a menţionat Vladimir Voronin.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus